Overige praktische informatie

Hier vindt u een aantal websites van organisaties, waar u ook informatie over (het indienen van) medisch wetenschappelijk onderzoek met mensen kunt vinden.

De Centrale Commissie Mensgebonden Onderzoek (CCMO).

Deze website van de overkoepelende toetsingscommissie bevat o.a. algemene informatie over Nederlandse wet- en regelgeving rondom medisch-wetenschappelijk onderzoek, het toetsingsproces en -procedures, het standaardonderzoeksdossier en de erkende, geaccrediteerde, Medisch Ethische Toetsingscommissies in Nederland.
www.ccmo.nl

Dutch Clinical Research Foundation. (DRCF)

De Dutch Clinical Research Foundation is een stichting die zich ten doel heeft gesteld om klinisch onderzoek maximaal te faciliteren zodat waardevolle kennis en wetenschap zo snel als mogelijk ten goede komt aan de patiënten. www.dcrfonline.nl

EudraCT.

Via deze website kan het formulier worden aangemaakt ten behoeve van het indienen van onderzoek met geneesmiddelen. Het nieuwe onderzoek wordt dan in de database opgeslagen. Voor hulp bij het invullen van het EudraCT formulier, raadpleeg eerst de FAQ.
eudract.ema.europa.eu

UMCG Research Toolbox & Research Register.

Al het wetenschappelijk onderzoek dat in het UMCG wordt uitgevoerd, moet worden geregistreerd  in het UMCG Research Register (verder: RR). Onderzoeksvoorstellen die ter beoordeling aan de METc UMCG worden aangeboden, moeten voorzien zijn van een RR-nummer. UMCG-medewerkers kunnen via deze link een account aanvragen om hun studie te registreren.

Externe onderzoekers kunnen contact opnemen met researchsupport@umcg.nl of via 050-3615522 om hun studie te laten registreren.

Met behulp van de Research Toolbox krijgt de UMCG-onderzoeker toegang tot documenten en checklists voor kwaliteitsmanagement van wetenschappelijk onderzoek. De documenten vormen een hulpmiddel voor alle fasen van het onderzoek, vanaf idee tot na publicatie.


Contact

We zijn in principe bereikbaar tussen 08:30-11:30 uur.

Direct contact:
Telefoonnummer secretariaat:
+31 (0)50 361 4204
Email: metc@umcg.nl

Adres:
Medisch Ethische Toetsingscommissie UMCG
Bezoekadres (van het secretariaat):
Hanzeplein 1
9713 GZ  GRONINGEN
Gebouw De Brug, 7e verdieping

Postadres:
METc UMCG
Postbus 30 001
9700 RB  GRONINGEN