Vergaderdata METcIn verband met een update van de website is de kalender tijdelijk niet beschikbaar. Download hier (PDF) een document met de vergaderdata van de METc.

De METc UMCG komt drie keer per maand op dinsdag bij elkaar. De vergaderingen waarin ook geneesmiddelenonderzoeken beoordeeld kunnen worden (twee keer per maand) zijn donker gemarkeerd. Bij die vergaderingen is er ook een klinisch farmacoloog en een ziekenhuisapotheker aanwezig. In de vergaderingen die groen gemarkeerd zijn, kunnen geen geneesmiddelenstudies worden besproken.

Hoe wordt bepaald of het nieuwe onderzoeksvoorstel op een agenda wordt geplaatst?

Nieuwe onderzoeksvoorstellen zullen op basis van ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’ op de agenda van een vergadering worden geplaatst. Er wordt bij het opmaken van de vergaderagenda rekening gehouden of het een onderzoek met geneesmiddelen betreft of niet. Het advies is om minimaal 2 weken voor een beoogde vergaderdata de documenten in te dienen.

Er geldt een maximum van 6 nieuwe onderzoeken per vergadering.

Als geconstateerd wordt, dat een onderzoeksdossier niet compleet is, wordt het onderzoeksvoorstel niet geagendeerd voor bespreking door de commissie.  De onderzoeker ontvangt hierover bericht. Onderzoeksvoorstellen die worden ingediend, zullen ter behandeling worden genomen op het moment dat alle benodigde documenten aanwezig zijn en van de benodigde handtekeningen zijn voorzien. Alle onderzoeksvoorstellen moeten digitaal op CD-ROM of USB-stick bij het METc Bureau worden aangeleverd, begeleid van een papieren én ondertekend METc aanbiedingsformulier. (een zogenaamd ‘lokaal addendum’).


Contact

Direct contact:
Telefoonnummer secretariaat:
+31 (0)50 361 4204
Email: metc@umcg.nl

Adres:
Medisch Ethische Toetsingscommissie UMCG
Bezoekadres (van het secretariaat):
Hanzeplein 1
9713 GZ  GRONINGEN
Gebouw De Brug, 7e verdieping, kamer 7.067

Postadres:
METc UMCG
Postbus 30 001
9700 RB  GRONINGEN