Hier vindt u een aantal websites van organisaties, waar u ook informatie over (het indienen van) medisch wetenschappelijk onderzoek met mensen kunt vinden.
De Centrale Commissie Mensgebonden Onderzoek (CCMO).
Deze website van de overkoepelende toetsingscommissie bevat o.a. algemene informatie over Nederlandse wet- en regelgeving rondom medisch-wetenschappelijk onderzoek, het toetsingsproces en -procedures, het standaardonderzoeksdossier en de erkende, geaccrediteerde, Medisch Ethische Toetsingscommissies in Nederland.
www.ccmo.nl
UMCG Research Toolbox & Research Register.
Al het wetenschappelijk onderzoek dat in het UMCG wordt uitgevoerd, moet worden geregistreerd in het UMCG Research Register (verder: RR). Onderzoeksvoorstellen die ter beoordeling aan de METc UMCG worden aangeboden, moeten voorzien zijn van een RR-nummer.
Nieuwe UMCG-medewerkers kunnen via deze link een account aanvragen om hun studies te registeren. UMCG-medewerkers reeds in het bezit van een account, kunnen het RR benaderen door de UTOPIA-app te openen in Windows 10 (vanaf extern via https://access.umcg.nl).
Externe onderzoekers kunnen contact opnemen met researchsupport@umcg.nl of via 050-3615522 om hun studie te laten registreren.
Externe aanvragers die het onderzoek zonder enkele betrokkenheid van het UMCG (en/of niet beschikken over een UMCG inlognaam) gaan uitvoeren dienen het document ‘List Registering non-UMCG research’ in te vullen en te mailen naar: researchsupport@umcg.nl
Met behulp van de Research Toolbox krijgt de UMCG-onderzoeker toegang tot documenten en checklists voor kwaliteitsmanagement van wetenschappelijk onderzoek. De documenten vormen een hulpmiddel voor alle fasen van het onderzoek, vanaf idee tot na publicatie.
EudraCT.
Via deze website kan het formulier worden aangemaakt ten behoeve van het indienen van onderzoek met geneesmiddelen. Het nieuwe onderzoek wordt dan in de database opgeslagen. Voor hulp bij het invullen van het EudraCT formulier, raadpleeg eerst de FAQ. eudract.ema.europa.eu
NB: Sinds de go-live van CTIS kunnen geen nieuwe EudraCT formulieren worden gemaakt voor nieuwe indieningen. Zie ook de CTR themapagina van de CCMO.
Dutch Clinical Research Foundation. (DRCF)
De Dutch Clinical Research Foundation is een stichting die zich ten doel heeft gesteld om klinisch onderzoek maximaal te faciliteren zodat waardevolle kennis en wetenschap zo snel als mogelijk ten goede komt aan de patiënten. www.dcrfonline.nl